Europese HIV Testweek

Europese HIV testweek

Gratis Safe Sex presentje tijdens Europese hiv-testweek!
Ook Soapoli-online en Condoom-Anoniem zetten zich tijdens de Europese hiv-testweek in om het testen op hiv en hepatitis laagdrempelig te maken. Iedereen die van 18 tot 25 november 2016 een HIV-test en/of hepatitis B test bestelt krijgt gratis een ´safe sex´ presentje.

Net als vorig jaar vraagt Soapoli-online tijdens de Europese hiv-testweek aandacht voor het belang van testen op hiv en hepatitis. Klazien Visser: “Het op tijd testen en behandelen levert niet alleen grote gezondheidsvoordelen op, het verkleint ook de kans op overdracht.”

Laagdrempelig en anoniem een SOA test doen

"Alle SOA testen kun je online bestellen. Dit werkt drempelverlagend. Daarnaast kun je terecht bij verschillende afhaalpunten in het land. Het afhalen van je hiv- of soatest is volledig anoniem, want je hoeft helemaal geen gegevens te geven. Op werkdagen kun je terecht bij Condoom-Anoniem in Veldhoven, de poli dermatologie in Gouda en de Condomerie in Amsterdam.

Als je in de week van 18 tot 25 november, online bestelt of bij één van de afhaalpunten een HIV en/of hepatitis B test koopt, krijg je een leuk presentje.

Discretie, betrouwbaarheid en snelheid

Vanaf december start Soapoli-online met het SOA-service spreekuur in de huisartsenpraktijk van het Medisch Spectrum in Gouda. Het spreekuur richt zich op advies en service bij het testen op een soa. Tijdens het spreekuur is het mogelijk om een hiv-sneltest af te nemen en is de uitslag al na 20 minuten bekend. De uitslag van andere soatesten weet je na 1 werkdag. Je betaalt alleen voor de testen die je afneemt. Er worden geen extra consultkosten berekend. Iedereen die snel zekerheid over soa wenst kan hier een afspraak maken voor het spreekuur

Het Medisch Spectrum ligt aan de Willem Barentszlaan in Gouda en heeft verschillende functies zoals apotheek, huisartsen- en diëtistenpraktijk. Dit maakt een afspraak laagdrempeliger. Het Medisch Spectrum is goed bereikbaar. Het ligt slechts een paar minuten van de snelweg af en op loopafstand van het NS station.

Klazien en Marlous zijn erg blij dat ze op deze nieuwe locatie iedereen deze service kunnen bieden. Om dit te vieren betaal je tijdens het eerste spreekuur op 5 december van 09.15 tot 12.30 uur voor een hiv-sneltest geen € 45,- maar € 25,-.