Zijn dunne condooms minder veilig?

Dunne condooms lijken misschien minder veilig. Verwacht wordt vaak dat dunne condooms sneller kapot gaan en er daardoor kans op onveilige seks is. Maar voor veel mannen zijn dunne condooms een absolute uitkomst! Ze voelen zich tijdens de seks meer op hun gemak en ervaren meer stimulatie. Vaak wordt aan Condoom-Anoniem echter gevraagd of deze dunnere condooms net zo veilig zijn als gewone condooms. In dit artikel gaan we in op deze vraag en ontdek je welke dunne condooms er zoal bij Condoom-Anoniem verkrijgbaar zijn.

Wat zijn dunne condooms?

De meeste dunne latex condooms zijn slechts 10 tot 20% dunner dan reguliere condooms! Het verschil in dikte is daardoor niet zo groot, gevoelsmatig zijn deze condooms echter een stuk dunner. Kies je voor nog dunnere condooms? Dan kom je uit op condooms die van synthetische materialen gemaakt zijn. Deze condooms zijn dunner dan de dunste latex condooms, maar tegelijkertijd ook minder elastisch en daardoor kun je minder comfort ervaren als het niet de juiste maat condoom is. 

Zijn dunne condooms even veilig als reguliere condooms?

Condooms zijn medische hulpmiddelen die aan strenge Europese regelgeving dienen te voldoen. Een prettig gevoel wanneer je condooms koopt! Zo hoef je er namelijk niet op te letten of bepaalde soorten of merken veilig zijn. Mede hierdoor zijn (ultra) dunne condooms dan ook even veilig als gewone condooms. Van elke batch condooms die de condoomfabriek verlaat worden steekproefgewijs condooms op verschillende manieren getest, onder andere door ze met een speciaal apparaat op te blazen of door ze over een mal heen te trekken. Door dit onderzoek met veel verschillende condooms tegelijk te doen kan worden vastgesteld dat het om condooms gaat die veilig zijn. Houd er echter rekening mee dat het niet alleen gaat om de veiligheid van de condooms! Ook de manier waarop je condooms gebruikt is belangrijk. Zo kwam Durex er tijdens een grootschalig onderzoek achter dat alle kapotte condooms die worden teruggestuurd te wijten zijn aan de manier waarop ze gebruikt zijn. Zorg dus dat je condooms op de juiste manier gebruikt en maak geen fouten met condooms

Soorten dunne condooms bij Condoom-Anoniem

Bij Condoom-Anoniem vind je allerlei soorten (ultra) dunne condooms voor het fijnste gevoel. Om de allerdunste condooms te vergelijken kun je de Condoom-Anoniem Dunste Condooms Top 10 bekijken.

Dunste condooms

Wil je meer weten over condooms? Neem dan contact op met ons op via Chat, WhatsApp (06 1110 4004), telefonisch (040 255 44 94) of per e-mail op info@condoom-anoniem.nl.