• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat is Anale seks?

Anale seks is seks waarbij de anus gepenetreerd wordt, door met de penis of bijvoorbeeld een vibrator of dildo in de anus te gaan. Hoewel anale seks voorheen voornamelijk door homoseksuele mannen werd bedreven, hebben ook mannen en vrouwen samen (hetero's) anale seks. Anale seks wordt ook wel bareback of kontneuken genoemd.

De meningen over anale seks lopen uiteen: er zijn mensen die anale seks prettig vinden omdat de penis meer wordt samengeknepen en mensen die het prettig vinden iets in zich te voelen. Anderen willen geen anale seks omdat het (zeker bij de eerste keren) pijn kan doen of het onhygiënisch vinden.

Omdat bij anale seks de kans bestaat dat kleine bloedvaatjes scheuren kan er wat bloed vrijkomen. Het is belangrijk om te weten dat anale seks daarom ook gevaarlijker is om een SOA op te lopen dan elke andere vorm van seks. Het gebruik van condooms is daarom ook bij anale seks erg belangrijk. Doorgaans worden extra sterke condooms aangeraden, maar ook standaard condooms zijn volgens deskundigen geschikt. Extra dunne condooms zijn niet geschikt voor anale seks.

 

Altijd belangrijk voor veilige en prettige anale seks is het gebruik van ruim voldoende glijmiddel. Vele glijmiddelen zijn hiervoor geschikt, maar glijmiddelen met toevoegingen als menthol (voor een tintelend effect) worden afgeraden voor anaal gebruik.